Allt ni behöver veta inför
beställning av bröllopstårta

Traditionen bakom bröllopstårtan

Tårtan har en lång tradition och symboliserar äktenskaplig lycka och fertilitet. Det sägs att antalet våningar på tårtan visar hur många barn äktenskapet kommer ge. Man brukade också säga att brudtärnan skulle ta en bit bröllopskaka och ha den i fickan under hela smekmånaden, på detta sätt ansågs hon säkerställa att hon själv skulle bli gift. Bruden ska inte baka sin egen bröllopstårta, det sägs föra olycka med sig.

Brudparet ska enligt traditionen ta den första biten av av tårtan och alla gäster ska äta av tårtan - följer man inte denna gamla ritual sägs brudparet riskera att bli barnlösa. Först lägger bruden höger hand på kniven, sedan lägger brudgummen sin högra ovanpå hennes. Avslutningsvis lägger bruden sin vänstra hand ovanpå hans högra och så skär de den första biten tillsammans. De första tuggorna äter brudparet från den gemensamma tårtbiten.

Hur långt innan behöver vi boka?

Detta är en vanligt förekommande fråga och det finns inget direkt svar. Vissa datum blir fullbokade ett halvår innan och vissa datum blir aldrig fullbokade.

Ni kan lägga en preliminärbokning som är obindande fram till årsskiftet. Fyll i formuläret nedan! Konsultationer bokar vi gärna in på våren när ni kommit lite längre i er bröllopsplanering.

- Nyfiken på våra Priser? Klicka här.
 

Vi vill allra helst ha så fria händer som möjligt när vi skapar - då får ni alltid finast tårta och mest för pengarna dessutom!

Konsultation med provsmakning

Inför beställning av bröllopstårta är ni välkomna till oss på en bröllopskonsultation med provsmakning om ni vill. Då pratar vi igenom tårtans utseende och innehåll. Ni får gärna ha med er något som går i stil med ert tema (inbjudan, något från dukning, bild på blommor/bukett, färgprov av något slag eller någon bild på en tårta i den stil ni tänkt er) men har ni ingen klar bild av er tårta så kommer vi fram till det tillsammans! Kika gärna på våra bröllopstårtor i vårt Bildgalleri. Det är också bra att ha funderat lite över sin budget innan man kommer så att vi skräddarsyr en tårta som passar er på alla sätt! Kika på våra prisklasser här.
(Det går självklart bra att boka er bröllopstårta även utan en konsultation! Då pratar vi igenom er beställning via mail eller telefon istället.)

Ni erbjuds även provsmaka 3 olika smaker på tårtbotten och 6 olika smaker på fyllning (i tårtan kommer det att finnas 1 sorts botten och 2 olika fyllningar).  Dessa serveras separat så att ni kan prova ut er favoritkombination.
Färska bär ingår ej utan kostar 30kr extra/bärsort. Önskar ni smaka fler mousser än det som ingår så tillkommer 30kr/smak.
Välj smaker HÄR.

Om ni är intresserade av bröllopscupcakes får ni välja två smaker på cupcake och frosting.

 Vill ni smaka både cupcakes och tårta debiteras dubbel konsultationsavgift.

Konsultationen gäller för 2 personer, en gäst är välkommen som smakråd, är ni fler debiteras dubbel avgift. Meddela antal personer när ni bokar tid. Om ni har mindre barn är det bra om ni ordnar barnvakt under denna stund.

Konsultationer sker vardagar mellan 9-16 och kostar 500kr.

 

Vill ni reservera en plats på ert bröllopsdatum hos oss?
 

  • (max 10 MB)

Litet bröllop - stor tårta?

Även det lilla bröllopet förtjänar sin pampiga tårta! Vi gör gärna våningar av frigolit UNDER den ätbara delen - ser precis likadan ut och bara ni vet om att den inte är ätbar.

Här ser ni fyra ätbara och en volangklädd frigolitvåning under.

Bröllopscupcakes

Ni kan även beställa bröllopscupcakes istället för bröllopstårta. Även dessa utformas i både smak, form, färg och dekoration enligt era önskemål. Om ni vill kan ni beställa till en tårta som är ämnad för brudparet att skära i tillsammans. Denna tårta kostar från 750kr beroende på storlek och dekoration. Självklart kan även brudparet äta cupcakes. Ställning till detta lånar ni kostnadsfritt mot endast deposition när ni beställer cupcakes, depositionen återfås när ni återlämnar ställningen i veckan efter ert bröllop. Vi har en ställning med 6 runda våningsplan och en med 7 fyrkantiga våningsplan, som går att göra mindre om man är färre i sällskapet. Kika gärna på våra cupcakes i vårt Bildgalleri.

Hyr tårtställning & platåer

Vi rekomenderar inte att ni serverar en bröllopstårta på fler än två våningar på ett vanligt tårtfat eftersom dessa är alldeles för instabila. Ni kan istället hyra en vit eller silverfärgad tårtplatå att ställa er bröllopstårta på. Den silverfärgade finns i både rund och fyrkantig. Ni kan även hyra separata tårtfat och annat till ert dessertbord. Begränsat antal så boka i tid! Maila er förfrågan till info@cakemehappy.se

Skräddarsydda cake toppers

Vi skräddarsyr gärna era cake toppers till er bröllopstårta. Fullt ätbara men går även att spara som ett minne.

Avhämtning eller leverans

Om Er tårta är på 4 våningar (utan toppdekor) eller färre går det bra att hämta tårtan själv, dagen innan eller samma dag som bröllopet. Ni får då låna samma transportboxar som vi använder mot en deposition på 500kr som ni får tillbaka när ni lämnar åter dessa i samma skick som ni hämtade dem i.

Vi har hittills inte fått höra om några olyckor, så länge man kör försiktigt och transporterar tårtan plant i bagageutrymmet och aldrig i sätet! När ni kommer fram behöver tårtan stå kylt fram till max 30 min innan servering. Ni får tydliga instruktioner med er, både hur tårtan ska transporteras, förvaras och serveras. Lånade kylboxar, kylklampar och tårtställningar återlämnas senast torsdagen efter bröllopet och depositionen återfås om det lånade är i samma skick som när ni lånade det. Det är detta alternativ som de flesta av våra brudpar väljer.

Ni kan även boka leverans inom Skåne mot avgift - be om offert till er festlokal. Det finns ett begränsat antal leveranstider per dag så boka dessa i god tid. Även när vi levererar måste tårtan stå kylt fram till servering. Se gärna till att det finns avsedd kylplats. Om ni vill hämta er tårta på fredagen, fråga gärna ansvarig på festlokalen om de förvarat staplade bröllopstårtor med dekor av socker i sina kylar över natten förut. Se även till att det finns en vass kniv till hands när tårtan ska skäras upp.

Långväga bröllop? Inga problem. Våra tårtor har rest långt upp i Småland, Blekinge och Halland utan problem. Hör av er så ska vi se om det går att lösa!

 

Om vi måste avboka?
Det har hittills aldrig hänt att vi har behövt avboka men alla är vi människor och om vi drabbas av någon skada eller smittsam magsjuka så kan vi behöva avboka. Som sagt närmar vi oss 500 bröllopstårtor och 800 övriga tårtor - utan en enda avbokning. Skulle detta olyckliga ske så återbetalas självklart varenda krona ni har betalat.

Bokningsregler

Om ni bokar mer än 30 dagar innan ert bröllop reserverar ni er plats med en handpenning på 1000kr som betalas via faktura. Återstående belopp betalas sedan senast 30 dagar innan bröllopsdatumet, handpenningen dras givetvis av.
Vid bokning mindre än 30 dagar innan bröllopet, sker full betalning snarast för att bekräfta beställningen.


Handpenningen reserverar endast bröllopstårta på det aktuella datumet och kan ej användas som betalning för annat. Handpenning betalas ej tillbaka oavsett hur tidig avbokning. Avbokning tidigare än 30 dagar innebär bara att ni förlorar er handpenning. Avbokning senare än 30 dagar innan bröllopsdatumet innebär full debitering.

Vi kopierar inga tårtor rakt av eftersom vi vill att alla brudpar ska få sin egen unika bröllopstårta. Vi skapar gärna fritt eller utefter era riktlinjer. Vi vill dock poängtera att det sker en konstnärlig process med ätbara material som växer fram längs processens gång och vissa skillnader i färg och form kan uppstå. Vi garanterar alltså inte exakta färgnyanser eller exakt mängd/storlek/form på dekor.