cmh

Allt ni behöver veta inför
beställning av bröllopstårta

Traditionen bakom bröllopstårtan

Tårtan har en lång tradition och symboliserar äktenskaplig lycka och fertilitet. Det sägs att antalet våningar på tårtan visar hur många barn äktenskapet kommer ge. Man brukade också säga att brudtärnan skulle ta en bit bröllopskaka och ha den i fickan under hela smekmånaden, på detta sätt ansågs hon säkerställa att hon själv skulle bli gift. Bruden ska inte baka sin egen bröllopstårta, det sägs föra olycka med sig.

Brudparet ska enligt traditionen ta den första biten av av tårtan och alla gäster ska äta av tårtan - följer man inte denna gamla ritual sägs brudparet riskera att bli barnlösa. Först lägger bruden höger hand på kniven, sedan lägger brudgummen sin högra ovanpå hennes. Avslutningsvis lägger bruden sin vänstra hand ovanpå hans högra och så skär de den första biten tillsammans. De första tuggorna äter brudparet från den gemensamma tårtbiten.

Hur långt innan behöver vi boka?

Detta är en vanligt förekommande fråga och det finns inget direkt svar. Vissa datum blir fullbokade ett halvår innan och vissa datum blir aldrig fullbokade. Numera är Cake Me Happy enbart en deltidsverksamhet och blir snabbt fullbokade. Vi tar emot förfrågningar för bröllopssäsongen 2019 först efter årsskiftet. OBS vi gör numera endast tårtor på 45 bitar eller fler.

- Nyfiken på våra Priser? Klicka här.
 

Vi vill allra helst ha så fria händer som möjligt när vi skapar - då får ni alltid finast tårta och mest för pengarna dessutom!

Konsultation med provsmakning

Ett par månader innan ni ska gifta er är ni välkomna till oss på en bröllopskonsultation med provsmakning.
Då pratar vi igenom tårtans utseende och innehåll. Ni får gärna ha med er något som går i stil med ert tema (inbjudan, något från dukning, bild på blommor/bukett, färgprov av något slag eller någon bild på en tårta i den stil ni tänkt er) men har ni ingen klar bild av er tårta så kommer vi fram till det tillsammans! Kika gärna på våra bröllopstårtor i vårt Bildgalleri. Det är också bra att ha funderat lite över sin budget innan man kommer så att vi skräddarsyr en tårta som passar er på alla sätt!
(Det går självklart bra att boka er bröllopstårta även utan en konsultation! Då pratar vi igenom er beställning via mail eller telefon istället.)

Ni erbjuds även provsmaka 3 olika smaker på tårtbotten och 6 olika smaker på fyllning (i tårtan kommer det att finnas 1 sorts botten och 2 olika fyllningar).  Dessa serveras separat så att ni kan prova ut er favoritkombination.
Färska bär/tillval ingår ej utan kostar 30kr extra/sort. Önskar ni smaka fler mousser än det som ingår så tillkommer 30kr/smak.

Tyvärr erbjuds inte smakprovning av cupcakes men då många brudpar väljer att ha topptårta på ställningen så kan man provsmaka denna och matcha cupcakes därefter.

Konsultationen gäller för 2 personer, en gäst är välkommen som smakråd, är ni fler debiteras dubbel avgift. Meddela antal personer när ni bokar tid. Om ni har mindre barn är det bra om ni ordnar barnvakt under denna stund.

Konsultationer sker på vardagar och kostar 500kr.
Vi tar emot inför bröllopssäsongen 2019 efter årsskiftet.

 

Avhämtning eller leverans

Vi erbjuder nu enbart leverans vid beställning av bröllopstårta på 5 våningar (100 bitar) eller fler som måste monteras på plats.

Om er tårta är på fyra våningar eller färre hämtar ni er tårta hos oss i Vellinge och ni får då låna samma transportboxar som vi använder när vi levererar, mot en deposition, eller köpa lådorna om ni inte har möjlighet att lämna tillbaka dem efteråt.

Vi bär ut tårtan i bilen och kollar så att den står stadigt och pratar med chauffören om vad man ska tänka på. Under våra 6 år har det inte skett en enda olycka när våra tårtor transporterats! Så länge man kör försiktigt och transporterar tårtan plant i bagageutrymmet och aldrig i sätet så är det inga problem att hämta sin tårta.

När ni kommer fram behöver tårtan stå kylt fram till max 30 min innan servering. Ni får tydliga instruktioner med er, både hur tårtan ska transporteras, förvaras och serveras. Lånade kylboxar, kylklampar och tårtställningar återlämnas senast torsdagen efter bröllopet och depositionen återfås om det lånade är i samma skick som när ni lånade det.

Långväga bröllop? Inga problem. Våra tårtor har rest långt upp i Småland, Blekinge och Halland utan problem. Hör av er så ska vi se om det går att lösa!

 

Litet bröllop - stor tårta?

Även det lilla bröllopet förtjänar sin pampiga tårta! Vi gör gärna våningar av frigolit UNDER den ätbara delen - ser precis likadan ut och bara ni vet om att den inte är ätbar.

Här ser ni fyra ätbara och en volangklädd frigolitvåning under.

Bröllopscupcakes

Ni erbjuder inte längre bröllopscupcakes men vi har ställningar ni kan hyra om ni vill baka själv!
Vi har en ställning med 6 runda våningsplan och en med 7 fyrkantiga våningsplan, som går att göra mindre om man är färre i sällskapet. Maila info@cakemehappy.se vid förfrågan.

Hyr tårtställning & platåer

Vi rekomenderar inte att ni serverar en bröllopstårta på fler än två våningar på ett vanligt tårtfat eftersom dessa är alldeles för instabila. Ni kan istället hyra en vit eller silverfärgad tårtplatå att ställa er bröllopstårta på. Den silverfärgade finns i både rund och fyrkantig. Ni kan även hyra separata tårtfat och annat till ert dessertbord. Begränsat antal så boka i tid! Maila er förfrågan till info@cakemehappy.se

Bokningsregler

Om ni bokar mer än 30 dagar innan ert bröllop reserverar ni er plats med en handpenning på 1000kr som betalas via faktura. Återstående belopp betalas sedan senast 30 dagar innan bröllopsdatumet, handpenningen dras givetvis av.
Vid bokning mindre än 30 dagar innan bröllopet, sker full betalning snarast för att bekräfta beställningen.


Handpenningen reserverar endast bröllopstårta på det aktuella datumet och kan ej användas som betalning för annat. Handpenning betalas ej tillbaka oavsett hur tidig avbokning. Avbokning tidigare än 30 dagar innebär bara att ni förlorar er handpenning. Avbokning senare än 30 dagar innan bröllopsdatumet innebär full debitering.

Vi kopierar inga tårtor rakt av eftersom vi vill att alla brudpar ska få sin egen unika bröllopstårta. Vi skapar gärna fritt eller utefter era riktlinjer. Vi vill dock poängtera att det sker en konstnärlig process med ätbara material som växer fram längs processens gång och vissa skillnader i färg och form kan uppstå. Vi garanterar alltså inte exakta färgnyanser eller exakt mängd/storlek/form på dekor.
 

Om vi måste avboka?
Det har hittills aldrig hänt att vi har behövt avboka men alla är vi människor och om vi drabbas av någon skada eller smittsam magsjuka så kan vi behöva avboka. Som sagt närmar vi oss 600 bröllopstårtor och 800 övriga tårtor - utan en enda avbokning. Skulle detta olyckliga ske så återbetalas självklart varenda krona ni har betalat.